AnasayfaBlogNasıl YapılırDüğün Davetli Listesi Nasıl Hazırlanır?
Açık renk arka plan üzerinde bir not defteri ve defterin üzerinde dolma kalem duruyor. Defterin etrafında çiçek buketleri ve hediye paketleri bulunuyor.

Düğün Davetli Listesi Nasıl Hazırlanır?

Düğün davetli listesi hazırlama işlemi düğün hazırlıkları sırasında dikkatli olman gereken adımlardan biri. Her çift gibi sen de düğünündeki her ayrıntının etkili ve güzel olması adına yoğun bir dönemin içerisinde olacaksın. Düğününde giyeceğin gelinlik/damatlık, düğün yerinin belirlenmesi, yemek seçimi, fotoğrafçı gibi düşünmen gereken onca ön hazırlık var. Bunlarla beraber düğün davetli listeni hazırlaman ve düğün gününü bu listeye göre şekillendirmen çok önemli. Davetli listenin düzenli ve kullanılabilir olsun istiyorsan, listeni Excel’de oluşturarak işe başlamalısın. Böylece istediğin zaman davetli listenin içerisinde ekleme/çıkarma/düzeltme gibi değişiklikleri hızlıca yapabilir, başkalarıyla paylaşabilir ve güvenli olarak saklayabilirsin.

Düğün Davetli Listesi İçerisinde Hangi Bilgiler Olmalı?

Excel’de düğün davetli listesi hazırlarken listenin çok karışık olmasına gerek yok. Excel içerisindeki kategori sayısı arttıkça kişi sayısının fazlalığına bağlı olarak içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Ancak temelde ihtiyacın olan ve sonrasında kullanabileceğin kategoriler oluşturmak da gerekiyor.

Bunlar;

  • Davetlinin Adı/Soyadı,
  • Telefon Numarası,
  • Kişi Sayısı,
  • Bulunduğu Şehir/İlçe,
  • Davetiyesi Gönderildi Mi? (Evet/Hayır)
  • Düğüne Katılım Durumu (Evet/Hayır)

Dikkatli hazırlanmazsa keyfini kaçırabilecek sorunlara sebep olabilen düğün davetli listesi oluşturma süreci hakkında en çok merak edilen sorulardan birisi "davetli listesi hazırlarken nereden başlanmalı ve nelere dikkat edilmeli" sorusudur.

Yakın plan çekimde boş bir excel listesi duruyor.

Excel’de davetli listesi hazırlarken nereden başlamalı?

  • Excel’de düğün davetli listeni hazırlamaya kendi aile bireylerini ve düğüne çağırmayı düşündüğünüz akrabaları yazmakla başla. Köydeki akrabalardan Almanya’daki enişteye kadar tüm akrabaları titizlikle not et. Son kontrolü gerçekleştirdikten sonra anne ve babalara danışarak senin ve nişanlının tanımadığınız ancak onların tanıyor olabilecekleri akrabaların olup olmadığını teyit etmekte büyük fayda var. Anne ve babalar bu konuda yardımcı olacaklardır.
  • Sosyal hayatta sürekli görüşülen yakın arkadaşları da es geçmemek önemli. Düğün heyecanı ile davet etmeyi unuttuğun yakın arkadaşın korkulu rüyan olabilir. Buna ek olarak oluşturduğun yakın arkadaş davetli listeni yakın arkadaşlarınla da paylaşarak onların kontrol etmesini rica edebilir, senin heyecanla unutmuş olabileceğin kişileri sana hatırlatmalarını sağlayabilirsin.
  • Yıllardır görüşmesen karşılaştığınızda yılların pasını anında sildiğiniz çocukluk arkadaşların ya da güzel anılar biriktirdiğin ancak zamanla görüşemediğin lise/üniversite arkadaşların da ayıp olmasın diye listeye eklenmeli. Bu kişilere de davetiye gönderilir ve gerisi onlara bırakılır. Gelirse senindir, gelmezse hiç senin olmamışlardır.
  • Hepimiz biliyoruz ki maalesef düğün sadece senin ve nişanlının değil. Bu senin, nişanlının ve ailelerin de düğünüdür. Bundan dolayı anne ve babalara çağıracakları yakın arkadaşlarını, önceden düğüne gittikleri tanıdıklarını davet etmek için imkân tanımalısın. Onları düğüne çağırmalılar ki o düğünlerde taktıkları takılar sizin düğününüzde geri gelsin, ekonomiye can versin!
  • Eğer çalışıyorsan muhtemelen evden çok iş yerinde ve iş arkadaşlarınla zaman geçiriyorsun. Bu nedenle de iş arkadaşlarının çağrılması önemlidir. İş arkadaşlarını sevsen de sevmesen de düğüne davet etmeli buna ek olarak işten dolayı tanıştığın, az görüştüğün kişileri de imkânın varsa nezaketen çağırmalısın. Bu karşı tarafa önem verdiğini göstererek iş yerindeki kişilerle olan dostluklarına da katkı sağlayacaktır.

Genç kadın yemek masasında otururken sağ eli ile çenesini tutarak ve karşıya bakarak düşünüyor. Masanın üzerinde dizüstü bilgisayar, su bardağı ve limonata bardağı bulunuyor.

Excel’de düğün davetli listesinde nelere dikkat edilmeli?

  • Bütçeni aşmak istemiyorsan düğüne çağırmayı planladığın davetlilerin sayısını kontrol altında tutmalısın. Unutma, kişi sayısı arttıkça giderlerin artabilir ve bu seni başka bir sıkıntıyla baş başa bırakabilir. Davetli sayısını çiftlerin nasıl paylaşacağını belirlerken her iki tarafın da eşit fedakârlık yaparak yaklaşması gerektiğini unutmamalısın. Hem bütçemi zorlamasın diyor hem de etkili bir çözüm arıyorsan invidza’nın davetiye şablonlarına hemen göz at!
  • Bütçeden dolayı belirli kişileri çağıramıyorsan o kişileri içeren ‘’Yedek Davetli Listesi’’ oluşturabilirsin. Bu listeyi düğüne davet ettiğin ancak katılamayacağını bildiren davetlilerinin yerine kullanabilir, davetli değişikliği yapabilirsin.
  • Dikkatli olman gerekiyor! Düğün davetli listeni oluşturmaya düğünden en az 3-4 ay önce başlamak, olası değişikler için sana zaman kazandıracaktır.
  • Kimsenin kırılmaması ve olumsuz durumların meydana gelmemesi adına düğün yerinin seçiminde dikkatli olmalısın. Çağırabileceğin kişi sayısına göre düğün davetli listeni hazırlamalı ya da kişi sayısına uygun bir düğün mekânı seçmelisin.

Yakın plan çekimde, ahşap bir masa üzerinde kadın; sol eli ile akıllı telefonunu ve sağ eli ile de not defterini tutuyor. Masada dizüstü bilgisayar, alyanslar, hediye kutusu, mum, kalem ve kağıtlar bulunuyor.

Excel’de hazırladığım Düğün Davetiye Listemi Nerelerde Kullanabilirim?

Yukarıda belirtilen davet edilecek kişileri belirlerken Excel dosyası içerisinde kategorilere ayırmak işini kolaylaştıracaktır. Excel’de düğün davetiye listeni hazırladıktan sonra bu listeyi oturma düzenini ayarlamak için de kullanabilirsin. Maalesef ki düğün davetlilerini Excel dosyasının içerisinden manuel olarak kontrol etmek, davetiye gitti mi derdine düşmek, gittiyse listeden işaretlemek, katılım durumunu öğrenmek ve Excel’e işlemek gibi sıkıcı durumlar senin için biraz uğraştırıcı olacak ve zaman kaybına yol açacak.

Daha pratik ve kontrollü nasıl gerçekleştirebilirsin?

Sana bir önerim var! invidza ile geleneksel davetiyeden farklı olarak davetlilerini LCV için tekrar aramana gerek kalmaz. LCV (Lütfen Cevap Verin) katılım bildirimi invidza’nın içinde saklı. Davetiye içerisinde yer alan LCV bildirim ekranı sayesinde davetiyeyi alan davetli katılım durumunu anında bildiriyor. Sistem içerisinden davetiyenin kime iletildiğini, hangi davetlinin video davetiyeni görüntülediğini ve davetlilerinin katılım bildirimlerini canlı olarak görebilirsin. Geri dönüş alamadıysan davetiyeni tekrar gönderebilir, bu özel gününü davetlilerine tekrar hatırlatabilirsin. Tam bana göre diyorsan hemen kullanmaya başla! >> invidza ile Davetiye Hazırla!

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.